Viziteaza magazinul www.novoparts.ro pe ShopMania Smartbuy Jocuri de camera

◄ Info acceptor de monezi

Unităţile de acceptare a monezilor pot fi împărţite fundamental în 3 grupe:

 • Verificator mecanic de monezi
  Verifică în mod mecanic diametrul, greutatea monezii, unele tipuri sunt dotate cu magnet incorporat, pentru a evita cât mai uşor eventuala fraudă. La bază se găseşte un microîntrerupător cu contact schimbător, care în cazul monezii acceptate pentru un moment schimbă starea, astfel putem controla circcuitul electric.
 • Acceptor de monezi cu specimene
  Este un acceptor cu ceva mai sigur decât cel mecanic. În acceptorul de monezi se va amplasa o monedă specimen, de pe care verificatorul de monezi ia model, pe care îl compară şi va accepta moneda care produce inducţie identică.
  Acest acceptor de monezi necesită tensiune stabilă şi filtrată de 12 V pentru o funcţionare în siguranţă.
  (nu recomandăm deloc "alimentatoarele cu ştecher" !!!)
  Moneda cu ocazia acceptării emite un impuls, lungimea căreia o putem seta cu ajutorul unui comutator cu trei poziţii. De obicei dispune şi de o ieşire cu contor separat, dar dezavantajul este că la un moment dat nu poate fi folosit decât pentru acceptarea unei singure monezi, însă este semnificativ mai ieftin decât un acceptor de monezi programabil.
 • Acceptor de monezi programabil
  Acestea sunt acceptoarele de monezi cele mai sigure, utilizabile la modul cel mai universal.
  Acest acceptor de monezi necesită deasemenea tensiune stabilă şi filtrată de 12V, pentru o funcţionare sigură. (nu recomandăm deloc "alimentatoarele cu ştecher" !!!)
  Acceptoarele de monezi programabile cu ajutorul calculatorului, care este optimă pentru acceptarea mai multor monezi, în funcţie de tip poate gestiona 6-24 monezi diferite. Puteţi alege mai multe interfeţe referitor la protocolul de comunicaţie: cu impulsuri, paralel, RS-232, MBB, CCTalk. În cazul acestor acceptoare de monezi comanda separatorului poate fi deasemenea realizat uşor, cu ajutorul căruia puteţi separa monezile acceptate, dacă este nevoie chiar şi în 5 părţi. Monezile separate pot fi achitate cu ajutorul hopperului. Comanda afişajului digital poate fi deasemenea realizat fără circuite electrice, respectiv cu ajutorul incorporării unui temporizator lungimea impulsului de ieşire poate fi reglată între limite largi, până la durate de mai multe minute.